DUBAI

EMIRATEN // groepsreis // 6 dagen

Dubai, begeleide reis

Uitzonderlijk aanbod naar deze bijzondere woestijnmetropool

Afreisdatum: 04/04/2020

Type organisatie: Eigen organisatie

€ 899

Per persoon

Boeken
#

BEGELEIDE REIS DUBAI

VOLZET

Tijdens deze reis ontdek je Dubai & Abu Dhabi.  Zo goed als alle mogelijke excursies zijn inclusief.  Ter plaatse zal je begeleid worden door een nederlandstalige gids/begeleider.

  • alle excursies inclusief
  • maximum 18 personen
  • Nederlandstalige gids ter plaatse

Brussel - Dubai

Dag 1

Transfer van bij je thuis naar de luchthaven van Zaventem, aansluitend vlucht naar Dubai. Bij aankomst transfer naar hotel Centro Barsha waar je 5 nachten verblijft. Het hotel ligt vlakbij een metrostation en de Mall of the Emirates, een walhalla voor shopaholics. Om bij te komen van alle indrukken die Dubai ongetwijfeld op je zal nalaten, is er ook nog het zwembad waar je lekker kan verpozen. 

 

Vluchtgegevens: Brussel - Dubai 15u50 - 23u40

 

Dubai

Dag 2

Na een rustig ontbijt ontdekken we samen met de Nederlandstalige gids deze hypermoderne metropool. We starten met een fotostop aan het vermaarde Burj Al Arab, het zelf geproclameerde 7 sterrenhotel ter wereld. Met een monorail reizen we over The Palm Jumeirah, het artificiële palmeiland. Hier bewonderen we het iconische hotel Atlantis The Palm. Vervolgens naar Dubai Marina, een enorme kunstmatig aangelegde jachthaven met een groot aantal wolkenkrabbers. Nadien maken we een wandeling op de boulevard The Walk en gaan er op zoek naar leuk restaurant om te lunchen. We zetten de tocht verder naar Dubai Mall voor wat shoppingplezier.

 

Inbegrepen een bezoek aan het hoogste gebouw ter wereld: de Burj Khalifa. Vanop verdieping 124, op zo’n 550 m hoogte, bewonder je de skyline van Dubai.

 

’s Avonds gaan we naar de promenade tussen de Burj Khalifa en Dubai Mall. Waarom? Iedere avond na zonsondergang geniet je hier van de grootste fonteinenshow ter wereld. Het is een spectaculair klank- en lichtspel! 

 

Dubai 

Dag 3

Vandaag ontdek je het historisch gedeelte van Dubai. Je start met een fotostop aan de moskee van Jumeirah en Dubai Frame, een van de nieuwste publiekstrekkers van het emiraat. Nadien rit naar de wijk Bastakiya, het oudste gedeelte van de stad waar je tal van restaurants, cafés en kunstgalerijen kan vinden. De voormiddag wordt afgerond met een bezoek aan het Dubai Museum, gelegen in het historische Al Fahidi Fort. Hier krijgen we een beter inzicht in de lokale geschiedenis. Nadien steken we met een Abra, een traditionele watertaxi, de zeearm Dubai Creek over en snuiven we de lokale sfeer op in de kruiden- en goudsouk. ’s Namiddags terug naar het hotel.

 

’s Avonds schepen we in voor een Dinner Dhow Cruise. Aan boord van een traditionele Arabische boot, een dhow, geniet je van een heerlijk buffetavondmaal terwijl de skyline van Dubai aan je voorbij gaat.

 

Dubai - Abu Dhabi

Dag 4

Vandaag staat er een bezoek Abu Dhabi op het programma, de hoofdstad van de Emiraten. Samen met de Nederlandstalige lokale gids bezoek je de majestueuze Sheik Zayed moskee. Het is niet alleen de duurste moskee ter wereld, zo’n 427 miljoen euro aan bouwkosten, maar ook een van de grootsten. Vergeet je zonnebril zeker niet mee te nemen wat de binnenplaats bestaande uit spierwitte marmer is oogverblindend! Bovendien is deze rijkelijk versierd met bloemmotieven, bladgoud en edelstenen. Een lust voor het oog! Ook het interieur is fenomenaal mooi. In de grootste gebedsruimte zie je namelijk het grootste handgeweven tapijt ter wereld en de grootste kroonluchter. In de namiddag breng je een bezoek aan het Louvre Abu Dhabi, de culturele parel van het emiraat. In 2007 kwamen Abu Dhabi en Frankrijk overeen dat het emiraat een museum mocht openen dat dertig jaar lang de naam Louvre zou dragen. De bouw van het Louvre Abu Dhabi, ontworpen door de bekende architect Jean Nouvel, kostte meer dan een miljard euro en er werd tien jaar lang aan gebouwd. Het resultaat is werkelijk fenomenaal! Het spectaculaire complex, bestaande uit 55 kleine gebouwen, is overdekt door een gigantische koepel van metalen sterren. Werken uit alle tijdperken staan er tentoongesteld. Een rondleiding mag dus niet ontbreken! Op terugweg naar Dubai maak je nog een korte fotostop aan Ferrari World Abu Dhabi, het grootste indoor themapark ter wereld.

 

Dubai 

Dag 5

Blaas deze voormiddag even uit op het publieke strand van Jumeirah Beach of shop till you drop in Dubai Mall.  ’s Namiddags een leuke activiteit gepland. Met jeeps trek je dan de woestijn in! Het is amper te geloven dat de gouden woestijn op slechts enkele tientallen kilometers verwijderd is van de levendige stad. Eenmaal in de woestijn doe je aan dune bashing over de toppen van de zandduinen. Je zult niet alleen een fabuleuze zonsondergang meemaken, maar ook genieten van een traditionele Arabische barbecue onder de sterrenhemel. Het is de perfecte afsluiter van deze reis!

 

Dubai - Brussel

Dag 6

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Dubai voor de terugvlucht naar Brussel.

 

Vluchtgegevens: Dubai - Brussel 14u20 - 19u20

 
- Nederlandstalige lokale gids op dag 1, 2, 3, 4 en 6 
- rechtstreekse internationale vluchten met Emirates 
- lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
- alle overnachtingen in het vermelde hotel
- 5x ontbijt
- volledige dag verkenning in het moderne gedeelte van Dubai
- toegang tot het Dubai Museum
- boottochtje met een Abra
- halve dag verkenning in het historische gedeelte van Dubai
- verblijfstaks ‘Tourism Dirham Fee’
- toegang tot het observatiedek van de Burj Khalifa
- volledige dag verkenning in Abu Dhabi 
- woestijnsafari met een traditionele Arabische barbecue

Onderstaande extra's zijn niet inclusief:

  • persoonlijke uitgaven
  • annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering
  • fooien voor de gids en chauffeur
  • toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’

Prijs single: 1199 euro pp 

Prijs driepersoonskamer: 928 euro pp

min. leeftijd kinderen 10j

  • Internationaal paspoort nog minimum 6 maanden geldig na retour

Hartelijk dank voor uw reservatie, u bent nog slechts 1 stap verwijderd van uw droomvakantie.  Gelieve onderstaande formulier in te vullen en onze vakantieadviseurs gaan voor jou aan de slag.

DOOR HET INVULLEN VAN DIT FORMULIER WORDT DE REIS DEFINITIEF INGEBOEKT

Boek deze reis
Naam is een verplicht veld
Voornaam is een verplicht veld
Straat + nummer is een verplicht veld
Postcode is een verplicht veld
Gemeente is een verplicht veld
Email is een verplicht veld
Telefoonnummer is een verplicht veld
REIS DEFINITIEF BOEKEN is een verplicht veld

(* Verplichte velden)