FRANKRIJK

groepsreis // 4 dagen

Culinair Champagne & Franse Ardennen

Ontdek deze prachtige streek samen met onze gids.

Afreisdatum: 19/07/2018

Type organisatie: Eigen organisatie

€ 630

Per persoon

Boeken
#

FRANKRIJK - autocarreis

CULINAIR CHAMPAGNE & FRANSE ARDENNEN

Deze 4-daagse reis laat ons zowel kennismaken met de bekende hampagnestreek in het noorden van Frankrijk maar vormt tevens een ode aan de viering van het 100-jarige einde van de Eerste Wereldoorlog. De Champagne benaderen we langs de Franse Maasvallei met haar schitterende rotspartijen, dorpjes, stadjes en panoramapunten.  We maken onderweg ook kennis met de Thiérache ardennaise, een verlaten streek met dorpjes waar weerbare versterkte kerkjes, hagen en appelboomgaarden de dienst uitmaken. In Champagne brengen we een uitgebreid bezoek aan de steden Troyes en Reims en proeven de heerlijke schuimwijn bij een klein maar gerenommeerd en kwalitatief hoogstaand champagnebedrijf. Op de terugreis brengen we in het kader van de 100-jarige viering van het einde van de Eerste Wereldoorlog een bezoek aan enkele sites in het Argonnewoud en de streek rond Verdun. Tot slot brengen we een bezoek aan de abdij van Orval in Belgisch-Lotharingen.

19/07/2018

Dag 1

Vertrek vanuit Zandhoven om 6.30u. Langs Brussel en Charleroi rijden we naar Viroinval voor de koffi estop. Nadien verkennen we de prachtige Franse Maasvallei met haar dorpjes en stadjes in natuur- en leisteen, prachtige panoramapunten en rotsformaties.  Middagmaal in de omgeving van Revin.  In de namiddag verkennen we de Thiérache ardennaise, een heuvelachtige streek met hagen, bosjes, boomgaarden, huizen met leistenen daken en versterkte kerkjes. We brengen er een bezoek aan een cidermakerij. Aankomst in het hotel rond 18.00u.

Avondmaal.

 

Hotel Le Tulipier, Vienne-le-Château


***Hotel Le Tulipier heeft een schitterende ligging op de grens van Champagne en de Ardennen. Het is lid van Logis International en staat bekend voor zijn uitstekende keuken.  Alle kamers zijn met lift bereikbaar en beschikken over een moderne badkamer, telefoon, satelliet-tv. en gratis WLAN.  In het restaurant wordt een uitgebreid ontbijtbuff et en lekkere avondmaaltijden opgediend. Verder beschikt het hotel over een binnenzwembad, fi tnessruimte en een grote tuin.

 

20/07/2018

Dag 2

Na het ontbijtbuff et rijden we naar Troyes, gelegen in de zuidelijke Champagne. Deze stad is een ware schatkamer aan monumenten en prachtige vakwerkhuizen. Zowel in de voormiddag als namiddag verkennen we deze aantrekkelijke stad via een uitgebreide stadswandeling. Nadien is er voldoende vrije tijd om zelf wat rond te wandelen of een gezellig terrasje op te zoeken.  Middagmaal in het historische centrum van Troyes.  Culinair avondmaal in het hotel in het kader van het 100-jarige einde van Wereldoorlog I.

Menu Gastronomique

 

21/07/2018

Dag 3

Na het ontbijtbuff et rijden we naar de stad Reims en brengen er een bezoek aan de door Unesco als ‘Werelderfgoed’ beschermde ingetogen St.-Remigiusbasiliek en de schitterende kathedraal. Middagmaal in het historische centrum van Reims.  Na de middag verkennen we de Montagne de Reims met het merkwaardige natuurfenomeen Faux de Verzy. We besluiten de dag met een bezoek aan het champagnebedrijf Etienne Lefevre met de kelders, het kleine huismuseum en een proeverij van de kwaliteitsvolle champagne.

Avondmaal in het hotel.

 

22/07/2018

Dag 4

Na het ontbijtbuff et duiken we het Argonnewoud in en brengen een bezoek aan de Butte de Vauquois, een plaats waar een dorp door ondergrondse mijnexplosies werd verwoest. Nadien brengen we een bezoek aan het Mémorial de Verdun waar de Slag om Verdun gedetailleerd wordt weergegeven met klank en beeld. Middagmaal in Verdun.  Na de middag rijden we langs het vestingstadje Montmédy en de prachtige basiliek van Avioth naar Belgisch-Lotharingen waar we een bezoek brengen aan de abdij van Orval. Broodmaaltijd in de vorm van een streekschotel nabij de abdij van Orval.
Aankomst in Zandhoven rond 22.00u

 
  • Vol pension vanaf de koffi estop op de heenreis t/m de broodmaaltijd op de terugreis
  • Alle uitstappen en inkomgelden vermeld in het programma
  • Vergoeding gids en chauff eur
  • Reisbijstand en annuleringsverzekerig
  • Transport in een luxe autocar

Niet inclusief

  • Dranken
  • Persoonlijke uitgaven
  • Single toeslag 30 euro
  • Identiteitskaart
Boek deze reis
Naam is een verplicht veld
Voornaam is een verplicht veld
Straat + nummer is een verplicht veld
Postcode is een verplicht veld
Gemeente is een verplicht veld
Email is een verplicht veld
Telefoonnummer is een verplicht veld
Kamertype Min Max Prijs Aantal
TweepersoonskamerPrijs per persoon 2 2 630
Single kamerPrijs per persoon 1 1 660
Bezetting
Kamer Aantal personen

(* Verplichte velden)

Bereken prijs