HONGARIJE

EUROPA // groepsmeyers // 9 dagen

Hongarije begeleide reis

ontdek het veelzijdige hongarije

Afreisdatum: 26/09/2019

Type organisatie: Eigen organisatie

€ 1499

Boeken
#

BEGELEIDE REIS HONGARIJE

AUTOCARREIS

  • vertrek van bij je thuis
  • vol pension

LAATSTE  3 PLAATSEN !!

Heenreis

Dag 1

Een chauffeur komt u bij uw thuis voor de deur ophalen om u naar de autocar te brengen.  ’s Morgens vroeg, rond 6u, begint onze reis met uiteindelijke bestemming Hongarije. Dit traject overbruggen we op een comfortabele manier in 2 dagen. Op deze eerste reisdag doen we een ontbijtstop rond Kerpen, vandaaruit rijden we langs Keulen of Koblenz en Frankfurt richting Würzburg. Lunchen doen we in de omgeving om dan via Nürnberg, Regensburg en Passau in Neuhaus-am-Inn te dineren en de nacht te spenderen.

 

Visegrad

Dag 2

Na het ontbijt zetten we via Wenen de reis naar Hongarije verder. Onze eindbestemming is Visegrad, een prachtig stukje natuur in de knie van de Donau. We komen rond 18u30 toe in het hotel waar we de rest van de reis zullen verblijven. Onderweg bezoeken we de 10e-eeuwse abdijkerk van Pannonhalma, die dateert uit 996. De huidige kerk is gebouwd op de fundamenten uit de 13e eeuw. De abdijkerk staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en prinses Stefanie van België ligt hier begraven.

 

Budapest (wijk Buda)

Dag 3

Vandaag staat een ontdekking van Budapest op het programma, het culturele hart van Centraal-Europa. De stad – die vóór 1873 Pest-Boeda werd genoemd – heeft in de wijk Buda tal van bezienswaardigheden zoals de Matthiaskerk en het Visserbastion. We rijden ook naar de Gellertheuvel die een prachtig panorama geeft over de stad en de Donau met haar vele bruggen. Na de lunch bezoeken we het Koninklijk paleis van Visegrad waar we demonstraties zien van boogschieten, speerwerpen… en ons meteen in de tijd wanen waarin dit kasteel zijn
hoogdagen kende. Misschien kan je zelf de ridders wel overtreffen!  Het avondeten is vandaar zeer bijzonder: we houden een koninklijk feestmaal in het renaissance restaurant.  De muzikale omlijsting maakt het plaatje compleet.

 

Gödöllő - de Poesta

Dag 4

Als het koninklijke feestmaal niet genoeg was om ons helemaal royals te voelen, dan zal het bezoek aan het slot van Gödöllő daar zeker voor zorgen.  Het was de favoriete verblijfplaats van keizerin Sissi.  Nadien zetten we de rit verder naar de Poesta, het graslandschap van de
Grote Hongaarse Laagvlakte. Midden de zandvlaktes wacht ons een unieke lunch, met een wervelende ruitershow.

 

Balatonmeer

Dag 5

Via een tussenstop in Herend verkennen we vandaag het Balatonmeer. Met een oppervlakte van 592 km² is het grootste meer van Midden-Europa, het heeft zelfs een eigen luchthaven. Het meer heeft in het door land omsloten Hongarije de bijnaam “de Hongaarse Zee”  Het wereldberoemde porselein van Herend is de reden dat we onderweg even halthouden. De porseleinfabriek die er te vinden is, begon in 1826 als aardewerkfabriek. Omdat het bijna onmogelijk was om gebroken stukken porselein te vervangen en dus import uit het Verre Oosten zeer risicovol was, zag men na verloop van tijd in dat de expertise verleggen lucratiever was.  Na de lunch bezoeken we de abdij van Tihany. Van hieruit heb je een prachtig panorama. Op terugweg naar het hotel, kunnen we genieten van een wijndegustatie om deze dag helemaal
af te maken.

 

Budapest (wijk Pest)

Dag 6

Pest is het levendige deel van de stad, in Buda vonden we de meeste monumenten. Je kan vandaag beslissen welke wijk in Budapest jouw favoriet is. We bezoeken alvast het indrukwekkende interieur van het parlement en de het Millennium Monument op de Heldenplaats.
In de namiddag brengen we een bezoek aan de Hongaarse Staatsopera en de Grote Synagoge met het Joods museum.

 

Esztergom en Szentendre

Dag 7

De Dom van Esztergom, het rolt makkelijk van de tong en is daarnaast ook een plezier voor het oog. Ze is gebouwd tussen 1822 en 1869, is 118 meter lang en aan de westzijde 40 meter breed. De 72 meter hoge koepel wordt door 24 zuilen gedragen.  Dit maakt haar de grootste kerk van
Hongarije, en volgens velen ook de mooiste. Binnenin huist een museum voor christelijke kunst, een heuse schatkamer die we kunnen bezoeken.  Na een gezellige picknick rijden we verder naar Szentendre dat bekend staat om zijn musea (met name het Openlucht Etnografisch museum),  galerijen en kunstenaars. Het museumgeeft een accuraat beeld van hoe het Hongaarse platteland er in de 18e tot 20ste eeuw heeft uitgezien. Een deel van de gebouwen is authentiek, een echte wandeling in het verleden dus.

 

Sopron en terugreis

Dag 8

Vandaag starten we langzaamaan met de terugrit naar Zandhoven. Na het ontbijt laden we alles in en houden we halt in Sopron. We strekken hier de benen met een uitgebreide wandeling door het barokke stadscentrum. Na de lunch zetten we dan echt de terugtocht richting België in, met opnieuw een overnachting in Duitsland. Rond 19u zit de eerste reisdag erop.

 

Terugreis

Dag 9

Het laatste deel van de terugreis leggen we af zoals we zijn gekomen: via Regensburg, Nürnberg en Würzburg. We houden even halt voor de lunch en passeren verder ook Frankfurt en Koblenz of Keulen. Na een stop voor een licht avondmaal, komen we rond 21u30 weer in België aan.

 

ONS HOTEL

Hotel Visegrád

We logeren in het prachtige hotel Viségrad dat super leuk gelegen is.

  • Vol pension vanaf de koffiestop op de heenreis t/m de broodmaatlijd op de terugreis
  • Alle inkomgelden en uitstappen
  • Vergoeding gids & chauffeur
  • reis- en annulatieverzekering
  • transport in luxe autocar
  • transfer van bij je thuis naar de autocar en terug

Niet inclusief dranken en persoonlijke uitgaven

  • Identiteitskaart