Kroatie

rondreis // 8

Begeleide reis Slovenië & Kroatië

We combineren de mooiste stukjes van Slovenië met de pracht van Kroatië

Afreisdatum: 07/06/2019

Type organisatie: Eigen organisatie

€ 1799

Per persoon

Boeken
#

SLOVENIE & KROATIE

BEGELEIDE REIS MET NL-GIDS

Slovenië & Kroatië, twee prachtige bestemmingen die we combineren op deze reis.  Ontdek ons uniek programma die het mooiste uit de twee werelden combineert.

 • Transfer van bij je thuis inclusief
 • Reis op basis van vol pension
 • Begeleiding van Zaventem tot Zaventem
 • Zeer volledig programma

Brussel - Ljublijana

Dag 1

De reis begint bij je thuis voor de deur.  Onze ophaaldienst verzorgt de transfer naar Zaventem.   Een rechtstreekse vlucht brengt ons van Brussel naar de hoofdstad van Slovenië. Daar neemt jullie gids je meteen op sleeptouw, zoals hij de volgende 8 dagen zal doen. De eerste reisdag gebruiken we optimaal en we verkennen samen alvast Ljubljana. Vooral de binnenstad heeft veel bezienswaardigheden en bouwwerken met een hoge historische en culturele waarde. In het hart van de stad – langs de Ljubljanica-rivier waar de stad zijn naam aan dankt – is het gezellig en indrukwekkend kuieren. Je spot er de drie bruggen, de Sint-Nicolaaskathedraal en het marktplein. Wist je dat Napoleon hier een obelisk heeft gekregen? Indien er nog tijd is kan je ook het kasteel bezoeken (te voet of via een kabellift) dat het stadsbeeld domineert.

Rond het avondmaal gaan we richting hotel waar we de eerste nacht spenderen en we na een welkomstdrankje onze hongerige magen vullen.

 

Bled

Dag 2

Na het ontbijt rijden we richting Bled, waar we het kasteel en het meer zullen bezoeken. Met de typische overdekte gondel, de Pletna, varen we naar het eiland in het midden van het meer waar de Maria Hemelvaartskerk staat. Die dateert uit de 9e eeuw en in het bijzonder de fresco’s en het gouden altaar maken deze kerk de moeite waard.  Het meer is op zichzelf trouwens ook imposant, met een oppervlakte van ongeveer 1.5 km² en een diepte van 30 meter. Toch vriest het in de winter regelmatig dicht!

We nemen de lunch wanneer het ons past en iedereen krijgt nadien voldoende vrije tijd om van de natuurpracht te genieten. ’s Avonds eten we opnieuw in het hotel in de regio waar we ook zullen overnachten.

 

 

Bled - Postojna - Opatija

Dag 3

We laden na het ontbijt onze bagage in en rijden naar Postojna, meer bepaald naar de grotten van. Met een lengte van ongeveer 21km is het de op één na grootste – maar zeker de mooiste – druipsteengrot ter wereld. We bezoeken ze te voet maar in bepaalde delen van de grot rijdt ook een elektrische trein. Ongeveer 5km van de grotten zijn toegankelijk voor het publiek. Misschien spot je wel de uiterst zeldzame grottenolm.

In de late namiddag rijden we verder richting onze eindbestemming: Opatija. We steken hierbij de grens naar Kroatië over.

 

Opatija - Plitvice - Zadar

Dag 4

Vandaag staat het Nationaal Park Plitvicemeren op het programma. Door de schitterende watervallen – meer dan 90 vind je er hier – en groene wouden die de staalblauwe meren omgrenzen, is het niet te verwonderen dat dit UNESCO-werelderfgoed is. We doen een begeleide wandeling door al het mooie dat Kroatië ons hier te bieden heeft.

Nadien rijden we verder naar Zadar waar we de dag afsluiten.

 

 

Zadar - Sibenik - Split

Dag 5

Zadar heeft heel wat in zijn mars, dus we laten de kans niet voorbijgaan om aan deze havenstad nog even een bezoek te brengen. Door zijn lange en bewogen geschiedenis ademt de stad een ongelooflijke historiek uit. Hier vind je restanten terug van de tijd toen de stad Romeins, Byzantijns, Hongaars, Venetiaans, Frans, Oostenrijks en Italiaans is geweest. Pas na de tweede wereldoorlog is dit een echte Kroatische stad geworden.

Daarna brengen we een bezoek aan Sibenik en zijn bekende gotische kathedraal die deel uitmaakt van de werelderfgoedlijst van UNESCO. In Sibenik vinden we zeker een geschikte lunchplek alvorens we verder rijden naar het nationaal park van Krka. Lang voor we uitgekeken zijn op de watervallen, zetten we de rit verder naar Split waar we dineren en overnachten.

 

Split - Trogir

Dag 6

Intussen heb je het al door, Kroatië heeft een overvloed aan steden die een bezoek zeker waard zijn. Ook Split, de belangrijkste stad in Dalmatië, is er zo eentje. Het hart van Split is het paleis van Diocletianus. De Romeinse keizer beval rond 300 de bouw van dit paleis en in 1979 werd het, en daarmee een groot deel van het stadscentrum van Split, op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

Momenteel zijn er huizen, winkels, markten en keren in het oude paleis gevestigd. Vooral de Kathedraal van Sint-Domnius springt in het oog.

Na de middag bezoeken we Trogir, dat het nog iets beter doet dan Split. Hier is het centrum namelijk integraal op de UNESCO-werelderfgoedlijst geplaatst omwille van de talloze historische locaties.

Overnachten doen we in Vodice.

 

 

Vodice - Pula - Ljublijana

Dag 7

Rond de middag bereiken we Pula. Het amfitheater maakt meteen duidelijk dat ook hier een rijke Romeinse traditie schuilgaat. De tempel van Augustus, de Herculespoort… worden aangevuld door kerken, kloosters en kathedralen. Een prachtige stad om een laatste keer ondergedompeld te worden in de geschiedenis van Kroatië.

We brengen de laatste nacht door in Pula.

 

Ljublijana - Brussel

Dag 8

Na het ontbijt zit deze reis vol cultuur en natuur er helaas alweer op. Een transfer naar de luchthaven is voorzien zodat de terugkeer naar Brussel zonder stress kan verlopen.  Aansluitend transfer naar je thuis.

 
 • Transfer van bij je thuis naar Zaventem en terug
 • Vluchten heen en terug
 • Bagage
 • Begeleiding vanaf Zaventem
 • Nl-talige gids ter plaatse
 • Vol pension
 • Inkomgelden
 • Excursies volgens programma

Onderstaande zijn niet inclusief

 • annulatie- en/of reisverzekering
 • drankjes en persoonlijke uitgaven
 • fooien

 

Boek deze reis
Naam is een verplicht veld
Voornaam is een verplicht veld
Straat + nummer is een verplicht veld
Postcode is een verplicht veld
Gemeente is een verplicht veld
Email is een verplicht veld
Telefoonnummer is een verplicht veld
Kamertype Min Max Prijs Aantal
TweepersoonskamerPrijs per persoon 2 2 1799
Single kamerPrijs per persoon 1 1 2058
Bezetting
Kamer Aantal personen

(* Verplichte velden)

Bereken prijs