ROEMENIE

EUROPA // groepsreis // 7 dagen, 6 nachten

Donaudelta UNESCO Biosfeerreservaat

Afreisdatum: 27/05/2019

Type organisatie: Eigen organisatie

€ 1599

Per persoon

Boeken
#

Ontdek het Donaudelta UNESCO Biosfeerreservaat 

 REIS IN SAMENWERKING MET NATUURPUNT

 • Aanbieding voor Natuurpunt
 • 7 dagen / 6 nachten – maandag tot zondag
 • Reisperiode: 27 mei 2019 – 02 juni 2019
 • 3* Sunrise Hotel

PRIJS NIET LEDEN NATUURPUNT + 50 EURO pp
TOESLAG SINGLE: 141 EURO pp

Donaudelta

De Donaudelta is een waar natuurparadijs. De delta omvat een labyrint van kanalen, moerassen, meren, zandduinen en ongelooflijk uitgestrekte rietvelden. Tussen de weelderig wilde vegetatie van deze uitgestrekte vlakten van water en aarde gaat een unieke fauna schuil. Dit gigantische gebied omarmt als het ware de drie armen van de grote Donau-rivier: Chilia, Sulina en Sfantu Gheorghe met ertussen ongeveer 400 met elkaar communicerende meren.

De omgeving is zeer levendig. De lucht is vol met kruisende vluchten van pelikanen, zwanen, aalscholvers, zilverreigers, zeearenden. In het water kan je steuren, baars, snoek en karper zien. In het riet leven schildpadden, bevers, vossen, ratten, everzwijnen, dassen. Je kan er meer dan 3450 soorten dieren en planten bewonderen.

Kortom, een magische mix van wilde natuurlijke curiositeiten, de meest uitzonderlijke in de wereld. En het perfecte kader voor een originele en onvergetelijke vakantie met boeiende belevenissen om te delen met vrienden.

Hotel Sunrise***

Het 3 sterren Hotel Sunrise is gelegen nabij het vissersdorp Crisan. Crisan is niet alleen een dorp in de delta, maar vooral een bijzondere plek omwille van de magische combinatie van water, vogels en planten, uniek op het Europese continent. Kortom, een ideale uitvalsbasis voor natuurliefhebbers om de Doneaudelta te verkennen. Het hotel beschikt ook over een openluchtzwembad, een lokale en internationalte keuken …

 PROGRAMMA

Dag 1

Aankomst in Boekarest met Blue Air-vlucht, transfer naar Tulcea. Onthaal en directe transfer naar Crisan. Aankomst bij 3* Hotel Sunrise. Traditioneel ontvangst en welkomstcocktail, inchecken in de kamers, gevolgd door diner.

 

Dag 2

(4 uur varen)

Ontbijt. Na het ontbijt verkennen we per boot het natuurlijke kanaal van Perivolovca (gesitueerd ten noorden van de arm van Sfantul Gheorghe). Een waar vogelparadijs. We varen op de volgende 3 meren Taranova, Gorgostel en Dubcova. Na de middag gaan we per kajak op excursie op het meer aan de achterkant van het resort (20 min. naar het meer van Lacob). We eindigen de dag met een Oekraïens feestelijk diner.

 

Dag 3

(6 uur varen)

Ontbijt. Excursie naar Sf. Gheorghe. We volgen volgend traject: vanuit het hotel via het Macovie, Rotund en Puiulet meer, naar het rode meer Sf. Gheorghe. De lunch wordt in het Green Village Resort geserveerd, daarna keren we terug naar het hotel. Vrije tijd en avondeten.

 

Dag 4

(4 uur varen)

Na het ontbijt verkennen we per boot de kanalen richting Chilia om het Stipoc-klooster te bezoeken, het enige klooster in de Dobrogea-regio. Na ons bezoek keren we terug naar het hotel voor de lunch. Vrije namiddag om te genieten van de faciliteiten van het hotel en diner.

 

Dag 5

(4 uur varen)

Na het ontbijt en varen we met de boot naar Sulina, havenstad aan de Zwarte Zee. Sulina is het meest oostelijke punt van Europa. De stad was al bekend in de Byzantijnse periode als Selena (die de Griekse naam van de maan oproept) en werd in 1484 een Ottomaanse stad onder de naam Selimya. Hier konden de zeilboten ook voortgetrokken worden met paarden vanaf de oever. Van 1865 tot 1893 was de zetel van de Europese Donaucommissie, een van de eerste instellingen van een verenigd Europa, hier gevestigd.

Lunch in Sulina in een restaurant met specifieke visgerechten. Na de lunch gaan we op excursie naar het bos van Letea, natuurgebied onder volledige bescherming van UNESCO. Tijdens een wandeling met paard en kar ontdek je het meest noordelijke subtropische bos van Europa waar 500 soorten planten, 3000 diersoorten, vogels en insecten hun habitat vinden.Terugkeer naar het hotel. ‘s Avonds is er een feestelijk Grieks diner voorzien.

 

Dag 6

(3 a 4 uur varen)

Na het ontbijt staat een excursie op het programma via ondermeer het Caraorman- en Lacub-kanaal, het Lacub-, Jucova- en Bondar-meer, het Bondar- en Mila 7-kanaal. We ontdekken de Crisan regio met zijn spectaculaire meren, bewegende plateaus en zijn bijzondere bewoners: aalscholvers, zwanen, pelikanen, waterlelies. Lunch. Vrije namiddag en we sluiten af met een feestelijk afscheidsdiner.

 

Dag 7

Na het ontbijt vertrekken we naar de luchthaven van Boekarest.
Lunchpakket.
Vlucht Boekarest – Brussel.

 

27/05/2019 0B124 09.40 uur Brussel – 13u25 Boekarest
02/06/2019 0B123 16u30 Boekarest – 18u25 Brussel
* Uren op basis van uurrooster vluchten 2018.

Indien u gebruik maakt van de leden-prijs dan is dit enkel geldig voor de deelnemers die officieel op het adres wonen van de persoon dit lid is van natuurpunt.  Gelieve bij boeking uw lidmaatschapsnummer door te geven.

Voordeeltarief luchthavenvervoer is niet geldig voor deze reservaties

Mimimum 26 deelnemers

 • Vluchten heen en terug Brussel – Boekarest
 • Transferten heen en terug Boekarest – Murghiol met de bus
 • Transferten Murghiol – Crisan met snelle boten.
 • Verblijf 7 dagen / 6 nachten op basis van volpension in het 3* Sunrise Hotel, zoals vermeld in het programma
 • Excursies zoals vermeld in het programma – Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen de excursies anders worden georganiseerd.
 • EN / FR gidsen

Onderstaande extra's zijn niet inclusief:

 • Persoonlijke uitgaven en tips
 • Annuleringsverzekering (3,7% van de reis)
 • reservatiekosten: 15 euro / dossier

min 30 deelnemers

 

 • Identiteitskaart
Boek deze reis
Naam is een verplicht veld
Voornaam is een verplicht veld
Straat + nummer is een verplicht veld
Postcode is een verplicht veld
Gemeente is een verplicht veld
Email is een verplicht veld
Telefoonnummer is een verplicht veld
Kamertype Min Max Prijs Aantal
Leden prijs TweepersoonskamerPrijs per persoon 2 2 1599
Niet Leden prijs TweepersoonskamerPrijs per persoon 2 2 1649
Leden prijs singlePrijs per persoon 1 1 1740
Niet leden prijs singlePrijs per persoon 1 1 1790
Bezetting
Kamer Aantal personen

(* Verplichte velden)

Bereken prijs