PORTUGAL

EUROPA // cruise // 8 dagen

Cruise op de Douro 5*****

Luxe cruise inclusief alle excursies, maaltijden en dranken tijdens de maaltijden

Afreisdatum: diverse afreizen 2020

Type organisatie: Eigen organisatie

€ vanaf 1690

Per persoon

Boekingsaanvraag
#

RIVIERCRUISE  DOURO

Laat u betoveren door de culturele en landschappelijke rijkdom van de Douro Vallei.  De Douro zoekt zich een weg langs ruwe en romantische landschappen door het Noorden van Portugal, om zich in Porto in de Atlantische Oceaan te storten.  Hier staat de wieg van de beroemde Portowijn. De enige echte Porto is afkomstig uit de streek "Pais do Vinho", land van de wijn. 
Landschappelijk, authentiek en cultureel is deze cruise een voltreffer! Excursies, folklore, typische maaltijden, ….. dit alles kan u ontdekken tijdens deze riviercruise

MEER INFO OVER HET SCHIP KAN U VINDEN ONDER HET TABBLAD PRACTISCH

Vol pension + dranken tijdens de maaltijden inclusief

ALLE

PRIJSOVERZICHT

 

afreizen 12/07/2020, 26/07/2020, 02/08/2020, 09/08/2020, 16/08/2020, 23/08/2020 (ls)

Kajuittype / prijs

Dek

Prijs in euro pp

Standaard achteraan

Hoofddek

1690

Standaard

Hoofddek

1890

Luxe kajuit

Bovendek

2140

Luxe kajuit met balkon

Ponoramadek

2390

Suite met balkon

Ponoramadek

2990

 

afreizen 19/04/2020, 26/04/2019, 08/11/2020 (ts)

Kajuittype / prijs

Dek

Prijs in euro pp

Standaard achteraan

Hoofddek

1820

Standaard

Hoofddek

2035

Luxe kajuit

Bovendek

2300

Luxe kajuit met balkon

Ponoramadek

2550

Suite met balkon

Ponoramadek

3150

 

afreizen 10/05/2020, 21/06/2020, 28/06/2020, 27/09/2020 (hs)

Kajuittype / prijs

Dek

Prijs in euro pp

Standaard achteraan

Hoofddek

2225

Standaard

Hoofddek

2265

Luxe kajuit

Bovendek

2545

Luxe kajuit met balkon

Ponoramadek

2795

Suite met balkon

Ponoramadek

3330

 

 

Heenreis Brussel - Porto

Dag 1

Lijnvlucht naar Porto. Transfer naar de haven van Porto (Vila Nova de Gaia) en inscheping aan boord van de M/S Queen Isabel. Welkomstcocktail en -diner.

 

Porto - Lamego - Pinhao

Dag 2

Vertrek vanuit Porto ’s morgens vroeg. Geniet de ganse voormiddag aan boord van uw drijvend hotel, terwijl de mooiste landschappen aan u voorbijglijden. Kleine dorpjes liggen er als het ware middenin de olijf- en wijngaarden. Lunch aan boord. Aankomst in Regua in de vroege namiddag, poort tot de wijnregio Alto Douro. In de namiddag, vertrek per autocar naar Lamego, één van de meest historische steden in de Douro Vallei. Begeleid bezoek aan de stad. U bezoekt er de imposante bedevaartskerk Nossa Senhora de Remédios. De meer dan 600 treden van de dubbele trap, prachtig versierd met azulejos, die leidt naar de kathedraal, werden in het verleden door de bedevaartsgangers op de knieën beklommen ! U zal er ook de mogelijkheid hebben om het Museum van Lamego te bezoeken. Dit museum huisvest een interessante collectie schilderijen van Portugese kunstenaars en Vlaamse wandtapijten. ’s Avonds, diner in een prachtig wijnlandgoed, in het hart van de wijnstreek. Daarna terugkeer naar het schip in Pinhao en overnachting aan boord.

 

Vega Terron - Castelo Rodrigo

Dag 3

In de voormiddag vaart het schip tot Vega Terron, gelegen aan de Spaanse grens. We varen door de diepe valleien van de Douro, verbreed door verschillende dammen, die het stroomgebied regelen en een groot deel van de electriciteit in Portugal produceren. Lunch aan boord. In de namiddag, excursie naar Castelo Rodrigo. Op de top van een heuvel domineert dit middeleeuws dorp. Wandeling door de smalle, steile straatjes van het dorp, met prachtige gevels en ramen in Manuelstijl. Bezoek aan de ruïnes van het kasteel en de Reclamador kerk. ’s Avonds, diner van de kapitein en overnachting aan boord. 

 

Vega Terron - Salamanca - Barca d'Alva

Dag 4

Vertrek per autocar voor een dagexcursie naar Salamanca, geklasseerd als UNESCO werelderfgoed voor de pracht en praal van de oude stad. Panoramische stadsrondrit langs onder meer de Plaza Mayor, één van de mooiste, monumentale pleinen van Spanje. Bezoek aan de universiteit en de Nieuwe Kathedraal, gebouwd tussen de 16e en de 18e eeuw, een prachtige mix van gotiek, renaissance en barok. De gevel is fantasierijk afgewerkt met fijn snijwerk en stenen figuren en binnenin met rijk versierde gewelven. Lunch met lokale specialiteiten in een restaurant in de stad. Vrije tijd in de namiddag om verder te flaneren door de smalle straatjes van deze historische parel. Terugkeer aan boord in Barca d’Alva. Diner en overnachting aan boord.

 

Regua - Mateus

Dag 5

In de voormiddag vaart het schip terug richting Regua, doorheen de romantische vallei van de Douro in een uniek kader tussen de wijngaarden. Lunch aan boord. In de namiddag, bezoek aan een prachtig wijnlandgoed met schitterend uitzicht over de Douro Vallei en wijnproeven. Vervolgens bezoeken we het Paleis van Mateus, een elegant landhuis uit de 18de eeuw, een echte parel van barokkunst. De tuinen zijn wondermooi met bloemenpaden, exotische planten en geurende bloesems. Terugkeer aan boord in Regua, diner en overnachting. 

 

Porto

Dag 6

In de voormiddag varen richting Porto, waar aankomst omstreeks de middag. Lunch aan boord. In de namiddag, vertrek per autocar voor het stadsbezoek aan Porto. Gelegen aan de monding van de Douro, spreidt de stad zich uit over een aantal heuvels met uitzicht op de rivier. Het historische centrum prijkt op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Met haar bruggen, monumenten, azulejos, bloemrijke balkons en winkelstraten is de stad een lust voor het oog. In het hart van het historische centrum bezoekt u de kathedraal ‘Sé’, waarvan het plein een prachtig uitzicht biedt op de rivier en de daken van de stad. Deze romaanse vestingskerk werd herbouwd in de 17e en 18e eeuw, maar is toch één van de oudste monumenten van de stad. Het bezoek aan de stad eindigt in één van de wijnkelders met proeverij. ’s Avonds, diner en folkloreshow aan boord.

 

Guimaraes - Barga

Dag 7

‘s Morgens, vertrek per autocar naar Guimaraes, gelegen in het noordwesten van Porto en geboortestad van de eerste koning van Portugal, Alfonso Henriques. Ontdek het historische centrum, langs het Largo da Oliveira (olijfboomplein) en bezoek het kasteel van de hertogen van Braganca, waarvan de architectuur doet denken aan de kastelen van Bourgogne. Lunch in een plaatselijk restaurant.  In de namiddag, bezoek aan Braga, ook bekend als het ‘Rome van Portugal’. Braga is tot op vandaag nog steeds één van de belangrijkste religieuze centra van het land. Wandeling door het historische centrum met de vele kerken en indrukwekkende gebouwen. Bezoek aan de kathedraal, gebouwd in de 12de eeuw, hét symbool van de stad en de oudste kathedraal van Portugal. 's Avonds, diner en fadovoorstelling aan boord.

 

Porto - Brussel

Dag 8

Ontscheping na het ontbijt. Transfer naar de luchthaven van Porto en rechtstreekse lijnvlucht naar Brussel..

 

Uw schip

m/s Queen Isabel 

Het mooste schip van de Douro !!

M/S Queen Isabel is een prachtig schip, uniek op de Douro. Het is een luxueus en elegant schip dat plaats biedt aan 118 passagiers. U kan in alle comfort genieten van een schitterende vaart langs de Douro in combinatie met de Portugese levenskunst. Het schip beschikt over luxueuze en prachtig ingerichte kajuiten, een excellente service en een uitstekende keuken. Er is geen betere manier om het Noorden van Portugal te ontdekken!

Kajuiten

Alle 59 kajuiten op het schip zijn buitenkajuiten en verdeeld over 3 dekken.  Op het Panoramadek beschikken alle kajuiten over een privé balkon :  18 luxe kajuiten met een oppervlakte van 20 m², en 2 Suites met een oppervlakte van 30 m². De suites hebben ook een apart salon. Op het Bovendek bevinden zich 23 Luxe kajuiten van 15 m², met een groot schuifraam.  Op het Hoofddek hebben de 13 kajuiten een oppervlakte van 15 m² en is het raam iets kleiner (hoog venster dat niet geopend kan worden). Alle kajuiten zijn uitgerust met 2 aparte bedden die kunnen samengeschoven of uit elkaar gezet worden, individueel regelbare airconditioning, televisie, haardroger en kluis. Allen beschikken ze over douche en toilet.

De gemeenschappelijke ruimtes

De M/S Queen Isabel is een drijvend luxehotel ! Geniet volop tijdens het varen op het Zonnedek, met de vele ligstoelen en een zwembad met tegenstroom.  Alle activiteiten gaan door in de gezellige bar/salon op het Panoramadek, vooraan het schip, met comfortabele zetels. Op hetzelfde dek bevindt zich ook een kleine winkel, waar u een aantal souvenirs kunt kopen. Het smaakvol ingerichte restaurant bevindt zich op het Bovendek en biedt een uitstekende keuken aan, met alle dranken inbegrepen tijdens de maaltijden.  De verfijnde maaltijden, geserveerd in één enkele dienst, aan mooi gedekte tafels, dragen bij tot de gezellige sfeer aan boord. Er is ook de ganse dag kofie en thee ter bechikking van de passagiers. Op het Hoofddek bevindt zich de fitnessruimte (vrije toegang) en een massagsesalon (betalend). Voor uw comfort, kan u ook gebruik maken van een lift vanaf het Hoofddek tot het Panoramadek

 

 • Lijnvluchten Brussel/Porto/Brussel (Brussels Airlines, TAP, ...) in economy klasse

 • De transfers luchthaven/schip/luchthaven

 • 7 overnachtingen aan boord van M/S Queen Isabel in de gekozen categorie en kajuit

 • Volpension vanaf het diner op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 8 • Dranken bij de maaltijden aan boord (water, wijn, bier, soft drinks, koffie of thee) • Dranken bij de maaltijden tijdens de excursies (water, wijn, soft drinks, koffie of thee)

 • Alle excursies zoals vermeld in het programma met hoofdtelefoon

 • Folklore show en Fado avond aan boord

 • Diner in een prachtig wijnlandgoed, in het hart van de wijnstreek, dranken inbegrepen

 • Verschillende wijnproeverijen

 • Tweetalige (NL/FR) cruise directeur aan boord en reisleiders

 • Nederlandstalige voordrachten aan boord

 • Bagagedragers voor de cruise

 • De luchthaventaksen (€ 90 pp op vandaag) en haventaksen (€ 60 pp op vandaag), variabel en onderhevig aan wijzigingen

 • BTW

PRIJZEN SINGLE KAJUITOP AANVRAAG

Onderstaande extra's zijn niet inclusief:

 • Andere dranken dan deze vermeld in het programma
 • Servicekosten voor het boordpersoneel (€ 7 per dag/persoon aanbevolen), gidsen en chauffeurs tijdens de excursies (volgens eigen tevredenheid)
 • Reisverzekeringen

 

 

 • Identiteitskaart
Boekingsaanvraag
Naam is een verplicht veld
Voornaam is een verplicht veld
Straat + nummer is een verplicht veld
Postcode is een verplicht veld
Gemeente is een verplicht veld
Email is een verplicht veld
Telefoonnummer is een verplicht veld
Extra info / Specifieke wensen is een verplicht veld

(* Verplichte velden)