ROEMENIE

EUROPA // groepsreis // 7 dagen

Belgeide reis Roemenië

Ontdek deze verborgen parel tijdens deze unieke reis.

Afreisdatum: 13/05/2019

Type organisatie: Eigen organisatie

€ 950

Per persoon

Boeken
#

BEGELEIDE REIS ROEMENIE

CULTURELE RONDREIS IN DE KARPATEN EN IN HET HART VAN TRANSSYLVANIE

Vanuit de agritoeristische herberg VLAHIA INN 4 gelegen aan de voet van het Bucegi massief en met de rug tegen het Piatra Craiului massief, in Moeciu de Sus,
vertrekt u in de voetsporen van de legendarische graaf “Dracula”. We negeren vaak dat het wereldberoemd personage heel zijn leven in Roemenië heeft gewoond. Het gaat hier over Vlad l’Empaleur, alsnog bekend onder de naam “Dracula” sinds de gelijknamige roman van Bram Stoker. Doorheen de dagen, zal u de middeleeuwse stad Brasov, de Citadel van Rîsnov, de versterkte kerk van Prejmer - UNESCO geklasseerd - het kasteel van Bran en Peles, de Dimbovicioara grotten, het natuurreservaatvan Piatra Craiului, de traditionele gastronomie, de muziek en de volksdansen ontdekken.

 • Luchthavenvervoer inclusief
 • Reizen Meyers begeleiding van Zaventem
 • Vol pension
 • Uniek programma

 

Heenvlucht - Boekarest

Dag 1

Vlucht Brussel – Boekarest. Een warme maaltijd zal u geserveerd worden aan boord. Onthaal door uw gids.  Panoramische stadsrondleiding van de hoofdstad Boekarest. Transfer per bus naar het gastenverblijf Vlahia INN – 4* te Moieciu de Sus. Typisch onthaal van Transsylvanië met traditioneelzelfgebakken brood en zout evenals de lokale drank op basis van zelfgemaakte pruimenalcohol : “la Palinka”. Logement en diner met live muziek.

 

Bran

Dag 2

Ontbijt buffet ; vertrek naar Bran, dorp verbonden met de legende van Graaf Dracula ; bezoek van het Kasteel van Bran en haar Dorpsmuseum in openlucht – verzameling van typische huizen, kunst en regionale ambachten.  Terug naar het hotel, lunch. In de namiddag, tocht met paardenkoets, halte bij “Cabane aux images”, museum van de traditionele fotografie kunst, gelegen in het hart van het dorp.  Diner met traditionele Roemeense gastronomie, muziek en folkloristische dansen gepresenteerd door lokale amateur artiesten in het hotel.

 

Rasnov - Brasnov

Dag 3

Bezoek van de versterkte burcht Citadel van Rasnov opgetrokken door Teutoonse ridders in 1215; lunch in Brasov in het restaurant “Gustari” (“Smaken”). Ontdekking van het stadscentrum van Brasov, de metropool van de Transsylvanische Saksen sinds de XVIde eeuw, met het Raadsplein, de Zwarte kerk (XVIde eeuw), de oude stadsmuren, de Witte Toren, de Zwarte Toren, de Koordenstraat (de smalste straat van Oost-Europa), de orthodoxe kerk St. Nicholas XIIIde. Terug naar Moieciu de Sus voor het diner in Vlahia Inn.

 

Sinaia

Dag 4

Vertrek voor het bezoek aan het Kasteel van Peles (XVIIIde) in Sinaia. Dit paleis is de voormalige zomer residentie van Koning Michel van Roemenië en was het eerste kasteel met elektriciteit in Europa met behulp van de waterkrachtcentrale gebouwd op de Peles Rivier. Bezoek van het orthodoxe klooster van Siaia, dat eruit zit als een fort gebouwd op het einde van de XVIIde eeuw door de prins van Muntenia Mihail Cantacuzino, die vervolgd werd door de Ottomanen. Terug naar Moieciu de Sus voor de lunch. In de namiddag, in functie van het weer, wandeling op de paden in de buurt of bezoek aan het creatief atelier (schilderen op eieren). ’s Avonds diner en live muziek in het hotel.

 

Brasnov

Dag 5

Bezoek van twee versterkte kerken gebouwd door Saksen in de Middeleeuwen: Harman ( Honigberg in het Duits) en Prejmer – geklasseerd Unesco werelderfgoed monument. Vertrek voor Brasoc ; lunch. Vrije tijd voor bezoeken aan musea, fotografie en shopping. ‘s Avonds, als het weer het toelaat, diner in open lucht rond een kampvuur met wijn en typische gerechten : grillages en seizoensgroenten.

 

Dambovicioara

Dag 6

Via de doorgang Ruxar – Bran van het nationale park « Piatra Craiului », komen we aan de 8 km lange prachtige kloven met hoge verticale kalkwanden in schril contrast met de breedte van amper 2 meter van deze kleine rivier. Een beetje verder, vormt dezelfde rivier de « Grot van Dambovicioara » ; van eenzelfde adembenemende schoonheidals de kloven zelf, het is een van de weinige grotten die stalactieten en stalagmieten bevat die samenkomen en zeer specifieke vormen aannemen, de berenpoot, het tijgervel, de slangenkop. Terug naar Vlahia Inn voor de lunch. Namiddag vrij. Afscheidsdiner met muziek in het hotel.

 

Boekarest - Brussel

Dag 7

Relax ontbijt en transfer naar de luchthaven van Boekarest. Terug in Brussel, aansluitend transfer naar uw thuis.

GASTENVERBLIJF VLAHIA INN ****

Ideaal gelegen en dicht bij het Kasteel van Bran, stelt aan hun gasten comfortabele kamers voor, gemeubeld met smaak en uitgerust met modern comfort: badkamer met badjassen? slippers en haardroger, TV. Haar restaurant serveert een excellente lokale keuken.
‘s Avonds, in de bar, kan u zich ontspannen bij de open haard.

 

 • Begeleiding vanaf Zaventem
 • Vluchten heen en terug
 • bagage
 • 6 overnachtingen
 • vol pension
 • toegangsgelden
 • excursies volgens programma
 • lokale gids ter plaatse

 

Onderstaande extra's zijn niet inclusief:

 • annulatie- en/of reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien

 

 • Identiteitskaart

Hartelijk dank voor uw reservatie, u bent nog slechts 1 stap verwijderd van uw droomvakantie.  Gelieve onderstaande formulier in te vullen en onze vakantieadviseurs gaan voor jou aan de slag.

DOOR HET INVULLEN VAN DIT FORMULIER WORDT DE REIS DEFINITIEF INGEBOEKT

Boek deze reis
Naam is een verplicht veld
Voornaam is een verplicht veld
Straat + nummer is een verplicht veld
Postcode is een verplicht veld
Gemeente is een verplicht veld
Email is een verplicht veld
Telefoonnummer is een verplicht veld
REIS DEFINITIEF BOEKEN is een verplicht veld
Kamertype Min Max Prijs Aantal
TweepersoonskamerPrijs per persoon 2 2 950
Single kamerPrijs per persoon 1 1 1090
Bezetting
Kamer Aantal personen

(* Verplichte velden)

Bereken prijs