VIETNAM

AZIE // groepsreis // 15 dagen

VIETNAM begeleide reis

Ontdek het wondermooie en kleurrijke Vietnam tijdens onze eigen groepsreis.

Afreisdatum: 09/11/2019

Type organisatie: Eigen organisatie

€ 2199

Per persoon

Boeken

RONDREIS VIETNAM

EIGEN REIZEN MEYERS BEGELEIDING VANAF ZANVETEM

VOLZET

De uitgestrekte rijstvelden, locals die puntige, rieten hoeden dragen en met mos begroeide rotsen die uit het water rijzen in Halong Bay vormen bekende plaatjes in het Zuid-Aziatische land Vietnam. Ontdek deze bestemming samen met onze begeleider tijdens deze zeer volledige reis.

 • Overnachting in Halong Bay
 • Per luxe trein naar het bergdorp Sapa
 • Bezoek steden zoals Hanoi & Ho Chi Minh
 • Eigen begeleiding + nederlandstalige gids ter plaatse
 • Beste seizoen

REIZEN MEYERS BEGELEIDING

Naast onze lokale nederlandstalige gids geniet u bij Reizen Meyers van een extra begeleider of beter gezegd begeleidster.

Liesbet Lemmens werkt voor Reizen Meyers en is al jaar en dag gebeten door de reismicrobe, ze heeft een hele tijd in Vietnam gewoond en is gids geweest voor o.a. Best Tours, ze kent het land dus door en door.
Naast het practische zal ze dus de gids bijstaan en jullie zo een onvergetelijke reis bezorgen.

PROGRAMMA

Brussel - Hanoi

Dag 1

We vertrekken samen naar de luchthaven van Zaventem vanaf ons kantoor, aansluitend vlucht naar Hanoi met de 5* maatschappij Emirates.

 

Hanoi

Dag 2

Bij aankomst in Hanoi staat onze lokale gids je op te wachten. Het is de hoogste tijd om aan je ontdekking van Hanoi te beginnen, een stad die voor ieder wat wils heeft, dit doen we op een unieke manier ...

Je sluit je eerste dag in Vietnam af met een voorstelling in het poppentheater. Wat de voorstellingen in dit theater zo uniek maakt is dat zij zich gedeeltelijk op het water afspelen.

Overnachting in Hotel Moonview***/Hotel Larosa***. (m)

 

Hoa Lu 

Dag 3

We starten de dag met een bezoek aan de Tempel van de Literatuur, één van de vele tempels die aan Confucius werden gewijd. Het is de bekendste tempel van de stad die bovendien ook fungeerde als de 1e universiteit. Tijdens een wandeling door het omringende park heb je de tijd om de prachtige architectuur in je op te nemen. Na het middagmaal ontdek je tijdens een rustige fietstocht door het platteland de omgeving van het Van Long Nature Reserve. De inspanning wordt beloond met een heerlijk ontspannend boottochtje tussen de rijstvelden, over slingerende kanaaltjes en door de weelderige vegetatie. Een bezoek aan Hoa Lu, de oude hoofdstad van Vietnam, mag zeker niet ontbreken. Neem dus zeker de tijd om de schoonheid van deze stad op je te laten inwerken. In de late namiddag keer je terug naar Hanoi.

Overnachting in Hotel Moonview***/Hotel Larosa***. (o+m)

 

Halong

Dag 4

Na het ontbijt is het tijd om de drukte van Hanoi achter ons te laten en de stilte van de Baai van Halong op te zoeken. Door de vaak eindeloze rijstvelden rijd je van Hanoi naar Halong. Hier ga je aan boord van een boot die je meeneemt op een tocht door één van de zeven natuurlijke wereldwonderen. Zet je gerust in één van de comfortabele stoelen aan dek en geniet van deze formidabele omgeving. 

Overnachting aan boord van de Oriental Sails***+. (o+m+a)

 

Halong - Hanoi - Lao Cai

Dag 5

Geniet 's ochtends vroeg van een ronduit prachtige zonsopgang. Na het ontbijt kan je nog een laatste keer genieten van de prachtige natuur. Nadien keer je terug naar Hanoi waar de nachttrein naar Lao Cai op je staat te wachten. 

Overnachting op de nachttrein (4pers./compartiment). (o+m+a)  

 

Sapa

Dag 6

In alle vroegte komen we aan in het station van Lao Cai en trekken we verder het binnenland in. Eén van de mooiste wegen van Vietnam neemt je  mee in de richting van het Lung Khau Nhin dorp. In dit dorp komen de Hmonh, Nung en Man minderheden samen om goederen en nieuws uit te wisselen op de plaatselijke mark. Nadien rijden we nog verder naar onze eindbestemming voor vandaag: Sapa.

Overnachting in hotel Sunny Mountain***. (o+m+a)

 

Sapa

Dag 7

Vandaag ontdekken we al wandelend de natuurlijke schoonheid van Sapa en zijn omgeving. Het moment bij uitstek om van dichtbij kennis te maken met het leven van de plaatselijke minderheden zoals de zwarte Hmong. De kleurrijke kledij van de lokale bevolking contrasteert prachtig met de omgeving. De rijstvelden die in de vallei van de Muong Hoa liggen, reiken zo ver het oog zien kan. Nadien keer je via Lao Cai terug naar Sapa.

Overnachting in hotel Sunny Mountain***. (o+m+a)

 

Hué

Dag 8

Vandaag keren we via de kronkelende bergwegen terug naar Hanoi. Aansluitend nemen we de binnenlandse vlucht met bestemming Hué.

Overnachting in het Alba Spa Hotel****. (o+m)

 

Hué

Dag 9

Na het ontbijt ontdek je de door UNESCO beschermde oude stad van Hué. Het museum voor antiquiteiten maar zeker ook de voormalige keizerlijke citadel zijn meer dan een bezoek waard. De lunch van vandaag in restaurant Tre wordt er een zeer bijzondere. Dankzij Care Foundation en Plan International, krijgen minderbedeelde jongeren uit de omgeving van Hué hier de kans om zich dankzij de nodige begeleiding en training een weg te banen in het dagelijkse leven. De opbrengsten van het restaurant zorgen dan weer voor de vergoeding van de trainingen. Een prachtig initiatief dat ongetwijfeld een diepe indruk zal nalaten.  Een wandeling langs de Parfumrivier en de Dong Ba markt is ideaal om de dag af te sluiten.

Overnachting in het Alba Spa Hotel****. (o+m)

 

Hoi An

Dag 10

Niets beter om de dag te beginnen dan een ontspannende wandeling in het Bach Ma Nationaal Park, bekend voor zijn unieke fauna en flora. Nadien zetten we onze reis verder naar My Son. Hier vind je de belangrijkste ruïnes uit het Cham tijdperk. Het complex telt 70 verschillende bouwwerken waarvan er sommige zo ver terug als de 4e eeuw dateren. Nadien reizen we verder naar Hoi An.

Overnachting in Hoi An Coco River Resort & Spa****/Hoi An Garden Palace****. (o+m)

 

Hoi An

Dag 11

Het schilderachtige havenstadje Hoi An is uitzonderlijk goed bewaard gebleven. Doordat de oude binnenstad beschermd werd door UNESCO kan je hier uitzonderlijk goed bewaarde handelshuizen met een behoorlijk uitgesproken Chinees karakter terugvinden. Doorheen de stad zie je harmonieus naast elkaar elementen uit de Vietnamese, Japanse, Chinese en Franse architectuur. In de namiddag doen we nog een leuke uitstap ...

Overnachting in Hoi An Coco River Resort & Spa****/Hoi An Garden Palace****. (o+m)

 

Ho Chi Minh

Dag 12

Na het ontbijt vertrek je naar de luchthaven van Danang voor een binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minhstad, de grootste stad van het land. Na de middag ga je op ontdekking in de stad en mag een bezoek aan het voormalig postkantoor en de Notre Damekathedraal zeker niet ontbreken.

Overnachting in hotel Le Duy Grand***/Le Duy*** . (o+m)

 

Mekong Delta

Dag 13

Een bezoek aan de Mekong delta mag absoluut niet ontbreken bij jouw reis naar Vietnam. Een boottocht op de delta laat je kennismaken met het leven langs de oevers. Zo stop je bij een steenbakkerij, een bedrijfje dat kokosnoten verwerkt en een mattenweverij. Na een korte stop waar je vers fruit en groene thee krijgt aangeboden, gaat de tocht verder maar dan met de fiets. Je maakt een korte fietstocht langs de rijstvelden en groentetuinen. Na het middagmaal met enkele lokale specialiteiten keer je terug naar de stad.

Overnachting in hotel Le Duy Grand***/Le Duy*** . (o+m)

 

Tay Ninh

Dag 14

Tay Ninh ligt vlakbij de grens met Cambodja en is het centrum van de Cao Dai-religie. Je brengt hier dan ook een bezoek aan de felgekleurde kathedraal. Nadien zetten we koers naar het ondergrondse tunnelnetwerk van  Cu Chi. Op zijn hoogtepunt was dit netwerk meer dan 200km lang en de tunnels waren op bepaalde plaatsen zelfs 3 tot 4 meter diep. Na dit aangrijpende bezoek is het de hoogste tijd om naar de luchthaven te vertrekken om je terugvlucht naar Brussel te nemen. (m)

 

Brussel

Dag 15

Aankomst in Zaventem met aansluitend de transfer naar het reisbureau

 

minimum 15 deelnemers, maximum 24

 • Luchthavenvervoer vanaf het reisbureau en terug
 • Eigen begeleiding vanaf Zaventem en een Nederlandstalige lokale gids ter plaatse
 • Internationale vluchten met Emirates (incl luchthaventaksen)
 • lokaal transport in comfortabele minibus/autocar (met airconditioning)
 • binnenlandse vluchten Hanoi – Hué/ Danang – Ho Chi Minhstad met Vietnam Airlines
 • alle vermelde lokale transfers
 • toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
 • alle overnachtingen
 • maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)
 • alle lokale taksen

Onderstaande kosten zijn niet inclusief

 • annulatie- en/of reisverzekering
 • visum ter plaatse te betalen (+- 37 USD pp)
 • gebruikelijke fooien

 

 • Internationaal paspoort nog minimum 6 maanden geldig na retour + visum

Hartelijk dank voor uw reservatie, u bent nog slechts 1 stap verwijderd van uw droomvakantie.  Gelieve onderstaande formulier in te vullen en onze vakantieadviseurs gaan voor jou aan de slag.

DOOR HET INVULLEN VAN DIT FORMULIER WORDT DE REIS DEFINITIEF INGEBOEKT

Boek deze reis
Naam is een verplicht veld
Voornaam is een verplicht veld
Straat + nummer is een verplicht veld
Postcode is een verplicht veld
Gemeente is een verplicht veld
Email is een verplicht veld
Telefoonnummer is een verplicht veld
REIS DEFINITIEF BOEKEN is een verplicht veld

(* Verplichte velden)